Elämyksiä & aktiviteetteja

Matkaile maaseudulla

Rentouttavaa maaseutumatkailua Sykkeessä

Sykkeessä majoitut ja järjestät onnistuneet tapahtumat tai maaseutuloman. Voi nauttia mm. minigolfista, rantalentiksestä, savusaunasta tai maastopyöräilystä.

Luontoon liikkumaan

Nauti luonnon rauhasta Sydänmaankylällä

Sydänmaankylältä löydät luontopolkuja, kelkkailu- sekä maastopyöräilyreittejä. Ota mukaan makkarat ja toteuta mukava retki kymmenillä laavuilla ja kodalla.

Opastetut vaellusretket

Jännittävälle vaellukselle islanninponeilla

Lähde unohtumattomalle elämysvaellukselle islanninhevosilla. Päivin Issikat järjestävät kenttäratsastustunteja, maastovaelluksia sekä yritysten ja kaveriporukoiden virkistyspäiviä, retkiä ja leirejä.

Tapahtumien Kärsämäki

Aktiviteetteja & kulttuuria ympäri vuoden

Kärsämäellä tapahtuu aina! Kunta on tullut tunnetuksi etenkin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta sekä lukuisista koko perheen tapahtumista – joista suurimpia on lasten maatalousnäyttely.

Arkkitehtuurin taidonnäyte

Perinnerakentamista kunnioittava paanukirkko

Arkkitehtuurisesti erikoinen, täysin vanhan ajan menetelmin rakennettu paanukirkko, joka sijaitsee erittäin kauniilla paikalla joen varressa.

Tiekirkko 1800-luvulta

Engelin kaunis ristikirkko

Arkkitehti C. L. Engelin suunnittelema ristikirkko vuodelta 1842. Engelin kirkoille tyypillisistä piirteistä poikkeava kaunis tiekirkko on näkemisen arvoinen kohde.

Konttilan pihapiiri

Perinnepihan iltatori kesäkeskiviikkoisin

Museopiha vanhoine aittoineen, ihan nelostien varrella, on ollut valmiina jo tovin. Perinnepihalle järjestetään uutta iloa ja eloa kesäisiin iltatoreihin.

Liiku monipuolisesti

Liikunnan iloa melonnasta frisbeegolffiin

Liikunta- ja nuorisotoimi tarjoaa vuokralle kanootteja melontaan. Pelaa frisbeegolfia 2015 valmistuneella radalla ja nauti liikunnasta modernilla urheilukenttäalueella.

Kokeile jousiammuntaa

Jousiammuntaa sisäradalla & luonnossa

Kokeile jännittävää uutta lajia! Keskipisteen Jousiammuntayhdistys järjestää turvallista ja opastettua jousiammuntaa kaikille lajista kiinnostuneille.