Millainen paikka Kärsämäki on asua?

1) Inspiroiva

Annat itsellesi tilaa hengittää

Koe ja näe asiat uudessa valossa - kauniin ja puhtaan luonnon ympäröimänä sinulla on aikaa ja tilaa rauhoittua sekä inspiroitua kaukana melusta ja valosaasteesta.

2) Luonnonläheinen

Luonnossa liikkujan paratiisi

Kärsämäellä luonto on aina vieressäsi. Kunnassa on mm. todella laaja laavuverkosto, monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen retkeilyyn sekä eränkäyntiin ja kalastukseen.

3) Turvallinen

Inspiroiva kasvuympäristö

Kärsämäki on yksi Suomen turvallisimmista kunnista. Täällä lasten on hyvä kasvaa, kehittyä ja harrastaa turvallisesti ja monipuolisesti.

4) Lähellä kaikkea

Keskeltä pääsee nopeasti kaikkialle

Kärsämäki on sijainniltaan loistava valtateiden risteyskohdassa, keskellä Suomea. Täältä pääset nopeasti kaikkialle ympäri Suomen - Lapista Helsinkiin.

5) Yhteisöllinen

Aktiivinen ja auttavainen yhteisö

Täällä on helppo pysähtyä juttelemaan ihmisten kanssa tai tervehtiä vaikka tuntematontakin kyläraitilla. Asiat hoidetaan ja tehdään yhteen hiileen puhaltamalla. Porukkaan pääsee jokainen, joka haluaa.

6) Edullinen

Luksusta pienemmillä kustannuksilla

Samalla rahalla millä saat tontin suuresta kaupungista, elät herroiksi Kärsämäellä. Täällä asuminen, liikkuminen ja palvelut - kustannukset ylipäänsä - ovat huomattavasti isoja keskuksia alhaisemmat.

7) Toimiva infra

Nykyaikainen ja jatkuvasti kehittyvä

Täällä asiat toimivat paremmin, kuin se kuuluisa junan vessa. Kunta on rakentanut esim. 100 megatavun valokuituliittymän syrjäisimmänkin kylän perukoille, mikä mahdollistaa niin jouhevan etätyöskentelyn kuin digiviihteen suurkulutuksen.

8) Kiehtova

Luova kulttuurin, taiteen ja musiikin kehto

Kunta on kansainvälisestikin tunnettu esim. erilaisista taide-, musiikki ja kulttuuritapahtumista. Ehkä myös aavistuksen pähkähulluudestaan - mutta kyllä täällä tosikkokin pärjää! Luoville ihmisille Kärsämäellä on runsaasti annettavaa.

9) Koulutukseen panostava

Homevapaa moderni keskuskoulu

Frosteruksen nykyaikainen keskuskoulu tarjoaa loistavat puitteet ja laadukkaan opetuksen.

10) Urheilullinen

Kannustaminen ja panostaminen liikuntaan

Kunnan liikunta- ja nuorisotoimi on panostanut vahvasti liikkumiseen ja liikuntaan. Kärsämäeltä löydät nykyaikaiset tilat ja mahdollisuudet harrastaa ja liikkua monipuolisesti.