Jumalan Nimi -näyttely
20.11.2017 - 10.12.2017

Näyttely kertoo kristinuskon Jumalan, eli Jehovan tai Jahven nimen taustasta. Jumalan nimi on osa suomalaista kulttuuriperintöä, siksi näyttelyssä esitellään erilaisia paikkoja, joista Jumalan nimen voi suomessa löytää. Esillä on Raamattuja 1600 -luvulta lähtien, sekä Raamattuun liittyviä tietokirjoja. Eri uskontosuuntien käyttämiä Raamattuja on esillä mm. suomen, ruotisin, heprean, viron, englannin sekä espanjan kielellä.

Kuvia on Jumalan nimestä kirkoissa ja kirkkotekstiileissä. Nimi löytyy myös Suomessa käytetyistä rahoista sekä latinaksi että hepreaksi. Nimeä käytettiin monissa kirjoituksissa mm. Aleksis Kiven, Hella Wuolijoen kirjoissa, näistä on lukuisia esimerkkejä näyttelyssä. Jumalan nimen voi löytää myös, niin kotimaisista kuin ulkomaisista elokuvista, Helsingin yliopiston sinetistä, sekä Walt Disneyn tuotannosta. suomen kansallismuseo on avustanut näyttelymateriaalin hankinnassa.

Näyttely on puhtaasti faktaan perustuva, informatiivinen, materiaalia eri uskonnoista lainaava, ilman spekulaatiota ja maksuton.

Yhteystiedot

TAPAHTUMAPAIKKA
Haapajärventie 1
86710 Kärsämäki

KOTISIVU
Siirry tapahtuman kotisivulle

Tapahtuman lisätiedot

AJANKOHTA
20.11.2017 - 10.12.2017