In between II
06.06.2022 - 30.06.2022

Kärsämäen kirjastolla on kesäkuun ajan esillä Anni Kristiinan teoksia, lyijykynäpiirustuksia sekä taidegrafiikkaa. Muutaman teoksen kokonaisuus antaa hyvän käsityksen taiteilijan tämänhetkisestä ilmaisusta. Teokset ovat yleensä tyyliltään hyvin realistisia, mutta niihin kätkeytyy usein yllättäviä yksityiskohtia, ristiriitoja, sekä symboliikkaa. Ihmiset pysyttelevät teoksissa melko anonyymeinä, mutta kertovat itsestään kehonkielen kautta.

Teoksissa toistuvat erilaiset vuorovaikutussuhteet, erityisesti ihmisen suhde itseensä, sekä ihmisen ja luonnon välinen vuoropuhelu. Ihminen kuvataan usein sulautuneena luontoon, osana sitä. Metsä on muuttanut myös ihmisen rakentamaan taloon, joka oli joskus koti. Luonto, ihminen tai ihmisen rakentama eivät pääse toisistaan irti.

Viimeaikainen Korona-virus tilanne, ja sitä seuranneet keskustelut ovat myös saaneet uudella tavalla pohtimaan eristyneisyyttä. Tämä on alkanut näkyä uusissa teoksissa. Eristäytyä voi itse, se voi olla pakon sanelemaa, tai muiden toimista johtuvaa. Se voi olla konkreettista fyysisesti erossa jostain olemista tai henkinen tila

 

Yhteystiedot

TAPAHTUMAPAIKKA
Haapajärventie 1 / Kirjasto
86710 Kärsämäki

PUHELIN
0444456852

Tapahtuman lisätiedot

AJANKOHTA
06.06.2022 - 30.06.2022

Anni Kristiina (s.1990) on Lappeenrannassa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Anni työskentele tällä hetkellä piirustustaiteen, sekä taidegrafiikan parissa. Viime vuosina, pääasiassa lyijykynällä toteutetuissa teoksissa ovat toistuneet erilaiset vuorovaikutussuhteet, sekä ristiriidat, joita on käsitelty usein ihmiskehoa kuvaamalla. Anni kuuluu Etelä-Karjalan Taiteilijaseuraan, Lahden Taidegraafikoihin, sekä Suomen Taidegraafikoihin.

Anni Kristiina työskentelee kesäkuun ajan AIR-Frosterus residenssissä, ja taiteilija on sopimuksen mukaan tavattavissa Kärsämäen vanhassa pappilassa. Taiteilijan tarkoituksena on syventyä omaan työskentelyyn, sekä etsiä uutta inspiraatiota lähialueelta. Taiteellista työskentelyä tukee Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö.