80 vuotta Maaottelumarssista – Kävelykipinä haastaa kaikki suomalaiset kävelemään
15.04.2021 - 31.10.2021

KÄVELYKIPINÄ

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura haastavat kaikki suomalaiset kävelemään toukokuussa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon 1,5 miljoonaa suomalaista aikanaan osallistui. 

Latuyhdistykset, urheiluseurat, kunnat, järjestöt ja liikeyritykset haastetaan järjestämään kävelytapahtumia ja keräämään kilometrejä 4.- 25. toukokuuta kaikkialla Suomessa. Mukaan kutsutaan niin nuoret kuin vanhatkin, niin kuntoilijat kuin ”sohvaperunatkin”. Kävely on helppoa ja ilmaista. Sytytetään yhdessä into ja kipinä kävellä!

Tapahtuman suojelijana toimiin tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kävellään koko kesä! Tapahtumaan osallistumiseen ohella kannustetaan kävelemään paitsi koko toukokuu, myös koko kevät ja syksy. Jokainen voi kirjata kävelemänsä matkan Kävelykilometrikisaan ja kerätä omalle yhdistykselleen tai joukkueelleen mahdollisimman monta kilometriä koko kevään ja kesän ajan.

Kävelykipinä-sivulle pääset tästä 

Kävelykilometrikisa (kavelykilometrikisa.fi)

Aikataulu ja lisätiedot:

Aikataulu: 1.5.- 31.10.2021

Järjestäjän yhteystiedot:

Tuomo Jantunen, tapahtuman pääsihteeri
tuomo(at)jantunen.fi, 0400 417272

Maija Raasakka, tapahtumasihteeri
maija.raasakka(at)gmail.com

Kävelytapahtumien ohella sekä kaikkia organisaatioita että yksittäisiä kävelijöitä kannustetaan osallistumaan kilometrienkeräämiskilpailuun. Kyseessä on

leikkimielinen kilpailu siitä, mikä joukkue saa kerättyä eniten käveltyjä kilometrejä aikavälillä 1.5.- 31.10. Kävelykilometrikisaa pyörittävät HSL eli Helsingin seudun liikenne sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kisa pyörii avoimella verkkosivulla, jonne pääsemiseksi ei tarvita kuin internet-selain. Huomaathan, että joukkueiden ilmoittautumista on aikaistettu. Joukkueita voi ilmoittaa jo 15.4.!

Ohjeet yhdistyksille ja muille organisaatioille

 • Kävelykilometrikisaa käydään joukkueiden kesken.
 • Valitkaa organisaatiossanne yksi henkilö joukkueen kapteeniksi.
 • Kapteeni rekisteröityy Kävelykilometrikisaan ja luo sen jälkeen joukkueen (”Ilmoita joukkue”).
  • Kapteeni lisää joukkueen nimen alkuun Kävelykipinä ja sen perään varsinaisen joukkuenimen, esim. Kävelykipinä, Suomen Latu. Näin Kävelykilometrikisan joukkueista erottuvat ne, jotka ovat mukana Kävelykipinä-tempauksessa.
  • Kapteeni määrittelee osallistumiskoodin, jonka hän jakaa myöhemmin organisaationsa jäsenille, jotta nämä pääsevät liittymään joukkueeseen.
 • Kun jäsen rekisteröityy kisaan, hän syöttää joukkueen osallistumiskoodin. Tämän jälkeen hänen kirjaamansa kilometrit kertyvät joukkueen nimiin.
 • Kapteeni pääsee tarkastelemaan joukkueensa tilastotietoja sekä näkee, ketkä joukkueessa ovat mukana ja minkä verran kukin on kirjannut kilometrejä ja kuinka monena päivänä.
 • Kapteenin tehtäviin kuuluu organisaationsa jäsenten neuvominen Kävelykilometrikisan käytössä, sekä tietenkin kävelyyn kannustaminen kisan aikana!

Joukkueiden luominen avataan 15.4. osoitteessa kavelykilometrikisa.fi.

Seuraa sivuston ohjeita ja luo joukkue ajoissa!

Ohjeet kävelijälle

 • Jokaisen henkilön, joka haluaa kirjata kilometrinsä, on rekisteröidyttävä Kävelykilometrikisa-sivustolle.
 • Henkilö luo itselleen kirjautumistunnukset (käyttäjätunnus ja salasana), ja pystyy niitä käyttämällä jatkossa kirjaamaan kaikki kävelemänsä kilometrit.
 • Rekisteröitymisen yhteydessä kysytään joukkueen osallistumiskoodia. Mikäli kuulut yhdistykseen tai muuhun organisaatioon, joka on luonut joukkueen, kysy koodi heiltä!
 • Osallistuminen on mahdollista myös yksin, jolloin sinun tulee luoda oma yhden hengen joukkueesi kohdassa ”Ilmoita joukkue”.

Kävelijät ilman joukkuetta

 • Kisaan voi osallistua myös yksin, ilman mitään taustaorganisaatiota
 • Yksin osallistuvat kisaavat yksilösarjassa
 • Yksilön on luotava itselleen oma yhden hengen joukkue, jotta pääsee kirjaamaan kilometrejä

Yhteystiedot

Tapahtuman lisätiedot

AJANKOHTA
15.04.2021 - 31.10.2021